Heb jij al een terrasoverkapping? Zeker op zo’n warme dag als vandaag is het ideaal om onder je overkapping te zitten. Door het schaduwrijke terras geniet je immers van het heerlijke weer zonder dat je een bloedheet krijgt door de stralende zon. Dat zou toch fantastisch zijn? Heerlijk in je vrije tijd een boekje lezen in de buitenlucht. Mocht je nog geen terrasoverkapping hebben, dan raden wij je aan om dit artikel te lezen waarin je allerlei nuttige informatie over overkappingen leest.

Verschillende soorten terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zijn er in allerlei vormen en maten en worden gebouwd van verschillende materialen. Zo kun je ervoor kiezen om de constructie met hout te bouwen of heb je de keuze om voor modern ogend aluminium te gaan. Iedere materiaalsoort heeft zo zijn eigen karakteristieken kenmerken. Naast het kiezen van het materiaal dat bij je past, zijn ook de juiste afmetingen van belang. Een terrasoverkapping op maat levert de mooiste aanblik op.

Wanneer je ervoor kiest om je overkapping met hout op te bouwen, dan zijn er meerdere houtsoorten geschikt. Belangrijk is om na te gaan welke kleur en welke soort hout het beste bij jouw woning en andere tuinmeubelen past. Op die manier voorkom je dat de constructie niet past bij de rest van de woning en accessoires.

Aluminium terrasoverkapping

Ga je liever voor een moderne uitstraling en dus voor een aluminium terrasoverkapping? Dan is het van groot belang om goed op te letten op het gebruikte materiaal. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat er grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten aluminiumframes zijn. Waar de ene leverancier gebruik maakt van puur aluminium, levert de andere partij frames af die bestaan uit aluminium en een aantal andere soorten materialen. Met deze laatste soort frames hoeft in principe niks mis zijn. Je moet er alleen wel rekening houden dat er op den duur een kans bestaat dat het frame lichtjes door kan gaan zakken, omdat het minder sterk is dan frames die van zuiver aluminium gemaakt zijn.

Fundering van de overkapping

Wanneer je besluit om een overkapping te bouwen, dan is het belangrijk dat de ondergrond waarop de constructie wordt neergezet het gewicht kan dragen. In sommige gevallen kan het zijn dat de ondergrond niet geschikt is voor de bouw van een overkapping. In dat geval werken monteurs vaak met betonpoeren die ervoor zorgen dat de constructie alsnog op de gewenste plaats kan worden gebouwd.

Accessoires

Je zou het in eerste instantie wellicht niet verwachten, maar met de juiste accessoires kun je jouw overkapping nog mooier en gebruiksvriendelijker maken. Accessoires die vaak worden aangeschaft zijn glazen schuifwanden die met behulp van rails en scharnieren rails los van elkaar open en dicht geklapt kunnen worden. Op die manier kun je naar eigen wens je overkapping voor een gedeelte open of juist geheel dicht maken.

Een andere accessoire die erg populair is, is geïntegreerde LED verlichting. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om de kleine led lampjes in de staanders van de terrasoverkapping te verwerken, waardoor je geen lelijke aanblik hebt van losse snoeren of tl balken.Tot slot is terrasverwarming de investering waard wanneer je ook in de koudere maanden onder je terrasoverkapping wilt kunnen zitten.

Tot zover dit artikel. Mocht je overigens op zoek zijn naar een dealer voor de bouw van een kwalitatief goede overkapping, bekijk dan even onderstaande video.

Post Navigation