Mooi gele bloemen voor in de tuin.In je vrije tijd van je tuin genieten? Dan kunnen Narcissen daar zeker een bijdrage aan leveren! Narcissen zijn de mooie gele bloemen die voortkomen uit bloembollen en die we ook kennen onder de naam paasbloemen. U kunt ze ieder jaar opnieuw in vele Nederlandse tuinen vinden. Wie van deze mooie bloemen wil kunnen genieten, moet natuurlijk narcissenbollen kopen. Voor u dat gaat doen, wilt u met grote waarschijnlijkheid wat meer weten over de bollen zelf.

Wat zijn narcissenbollen?

We zouden er ons kunnen mee vanaf maken door te stellen dat narcissenbollen de bloembollen zijn waaruit de narcis groeit. Daar hoeft u echter geen artikel voor te lezen om dit te weten te komen. Daarom gooien wij het over een andere boeg! Wij hebben voor u uitgezocht wat u dient te weten voor u de bollen gaat kopen.

Wat moet u weten over narcissenbollen?

Narcissenbollen behoren tot de familie van de narcisachtigen. Andere namen voor deze plantensoort is de Amaryllis of de paasbloem. De naam narcis, doet denken aan Narcissus, de figuur uit de Griekse mythologie die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld. Wie de narcis van ver of van dichtbij bekijkt, zal meteen onder de indruk zijn van de schoonheid van deze bloem. Het is dan ook geen wonder dat de relatie gelegd werd met de mythologische figuur.

Een narcis is niet altijd geel

Narcissenbollen kopen betekent niet altijd dat u gele bloemen in de tuin zult hebben in het voorjaar. Narcissen vindt u namelijk in verschillende kleuren. Het is dus een fabeltje om te beweren dat een narcis geel hoeft te zijn. Hier geven we alvast een lijstje met voorkomende varianten: roze, oranje, rode, witte of gevlekte, dubbelbloemige bloemen, grote gele trompetvormige bloemen of trossen van gele of witte bloemen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de klassieke gele narcis natuurlijk altijd mooi blijft. Maar, in totaal bestaan er wel zo’n 85 soorten.

Narcissen zijn giftig

Net zoals bij andere soorten bloemen die uit bloembollen groeien, moeten we bij de narcissenbollen vermelden dat zowel de bollen als de bloemen giftig kunnen zijn. Dit kan nare gevolgen hebben wanneer deze bloemen in een weide staan in hun wilde vorm. Wanneer dit het geval is, moet een boer of een veehouder daar rekening mee houden en voorzorgsmaatregelen treffen om ervoor te zorgen dat grazende dieren er niet kunnen van eten. Los van de toxiciteit van deze plant kan het voorkomen dat mensen die in aanraking met narcissen symptomen van contacteczeem kunnen vertonen. Narcissenbollen kopen voor in de tuin is dus een goed idee, maar u moet wel met deze feiten rekening houden.

Post Navigation