Heerlijk ontspannen met tijd voor jezelf.We willen het allemaal, meer vrije tijd om leuke dingen te doen en tijd door te brengen met vrienden, kennissen en familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat je niet de enige bent die zou willen weten hoe je meer vrije tijd kunt krijgen. Immers, maar al te vaak lijkt het net alsof een dag gewoon niet lang genoeg duurt en je niet alles kunt doen wat je zou willen doen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om meer vrije tijd te krijgen.

Doen wat je leuk vindt, zorgt voor ontspanning.Doe wat je leuk vindt

Als je jezelf de vraag stelt wat je het liefste zou doen, dan is de kans groot dat dat niet betekent dat je aan het werk bent of tijd steekt in andere verplichtingen van het dagelijks leven. Vaak zijn het zaken zoals het uitoefenen van bepaalde hobby’s, het opzetten van een eigen bedrijf of het ondernemen van een mooie wereldreis die je eigenlijk altijd al had willen maken. Het vreemde is dat je wel tijd wilt inplannen om te werken en aan andere verplichtingen te voldoen, maar datgene wat je echt zou willen steeds vooruit schuift. Kortom, het is belangrijk dat je in je agenda ook tijd afgeblokt voor de dingen die je het liefst zou willen doen.

Stel prioriteiten

Wanneer je al je taken die je moet uitvoeren indeelt op basis van urgentie en belangrijkheid, dan zul je tot de conclusie komen dat je enorm veel dingen doet die eigenlijk helemaal niet belangrijk en zelfs niet urgent zijn. Het is dus de kunst om alle onnodige tijdverslinders op te sporen en daar niet langer tijd aan te besteden. Iedere taak die onbelangrijk is en waar je geen tijd meer aan besteed zal je veel vrije tijd opleveren.

Stel doelen en je zult gerichter te werk gaan, wat je meer tijd voor jezelf oplevert.Stel doelen

Het klinkt misschien als een cliché, maar het stellen van doelen is (ook als je weet wat je wilt bereiken) heel belangrijk. Een doel is in veel gevallen namelijk opgebouwd uit diverse subdoelen. De subdoelen kun je vaak op zeer korte termijn, soms zelfs binnen een dag, behalen en zijn daarom belangrijk om tussentijds te kunnen evalueren of je nog goed bezig bent om je hoofddoel te bereiken. Maar in verband met het vergroten van de hoeveelheid vrije tijd is het stellen van doelen ook heel belangrijk. Wanneer je doelen namelijk op papier staan, raak je vanzelf meer gemotiveerd om deze doelen te behalen en zul je dus veel gerichter te werk gaan en vaak ook sneller en effectiever gaan werken. Hierdoor heb je sneller, dus in minder tijd, je hoofddoel bereikt en hou je dus meer vrije tijd over om andere dingen te kunnen doen.

We zouden je nog veel meer tips kunnen geven, maar we zijn ervan overtuigd dat wanneer je met bovenstaande 3 tips aan de slag gaat je zult merken dat je al een enorme tijdswinst behaald en daarmee meer vrije tijd zult krijgen. Probeer de tips dus eens uit en ervaar wat het je oplevert!

Post Navigation